Briancon - naslednja postaja svetovnega pokala

Objavljeno: 21. Julij 2016 - 17:37
Komentarji: 0 komentarjev
Janja Garnbret na tekmi svetovnega pokala v Chamonixu

Tekmovalci v težavnostnem plezanju se bodo za tretji komplet točk svetovnega pokala v težavnosti pomerili v Brianconu.

Na prizorišču, ki najboljše plezalce in plezalke sveta gosti že od leta 2010, se je zbralo 75 tekmovalcev in 57 tekmovalk iz 24 držav. Med njimi bo tudi 8 slovenskih predstavnikov. Tako kot na prvih dveh tekmah bodo naše barve zastopali Janja Garnbret, Rebeka Kamin, Domen Škofic, Urban Primožič in Martin Bergant, svojo prvo priložnost v letošnji sezoni pa bodo poizkušali na najboljši možni način izkoristiti Tjaša Kalan, Veronika Meke in Milan Preskar. Tokrat bo na tekmovanju manjkala Mina Markovič, kar je pričakovano po prvotnih načrtih za letošnjo sezono, v katero je vstopila brez najvišjih tekmovalnih ambicij. Druge reprezentance ostajajo v svojih najmočnejših zasedbah, zaradi zapolnitve domačih kvot pa bo najštevilčnejša francoska reprezentanca.

Slovenska reprezentanca je začela sezono v težavnostnem plezanju odlično, saj je Janja Garnbret zmagala na obeh tekmah, na prvi, v Chamonixu pa je na najvišji stopnički stal tudi Domen Škofic. V finalu sta po enkrat plezala še Mina Markovič in Urban Primožič, ki je s petim mestom v Villarsu izenačil sojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Tokrat bo urnik nekoliko drugačen kot na prvih dveh tekmah, saj bodo polfinalisti v smer, ki bo odločala o uvrstitvi v finale, vstopili že na dan kvalifikacij. Polfinale in finale boste lahko spremljali v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Program tekmovanja - Briancon 2016

Petek, 22. julij
9:00 do 15:00 - KVALIFIKACIJE moški in ženske
19:30 do 22:00 - POLFINALE moški in ženske (V ŽIVO)

Sobota, 23. julij
19:30 - FINALE ženske (V ŽIVO)
21:00 - FINALE moški (V ŽIVO)

Naslovna fotografija: Slovenia Climbing

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.