6 Slovencev v finalu Briancona

Objavljeno: 22. Avgust 2020 - 13:27
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sportida Photo Agency

V Franciji poteka prva tekma svetovnega pokala v športnem plezanju. Med šestnajstimi finalisti bomo spremljali kar šest članov slovenske reprezentance.

Po vsej negotovosti zaradi epidemije, je Mednarodna zveza za športno plezanje ena izmed redkih mednarodnih športnih zvez, ki je uspelo organizirati tekmo na najvišji ravni.

V Brianconu zastopa slovensko plezanje enajst članska ekipa, ki je že v kvalifikacijah dokazala, da slovensko plezanje ostaja v svetovnem vrhu. V večerni finale se je uvrstilo kar šest članic in članov slovenske reprezentance.

V ženski konkurenci bomo med osmimi finalistkami spremljali kar štiri slovenske plezalke. Poleg Janje Garnbret, ki velja za eno glavnih favoritinj za zmago, so se v zaključek tekmovanja uvrstile še Vita Lukan in Tjaša Kalan, ki so že okusile pritisk finala svetovnega pokala, svoj prvi finale pa si je zagotovila komaj šestnajst letna Lucija Tarkuš.

Pri moških sta se v finale uvrstila plezalca iz Radovljice Domen Škofic in Luka Potočar.

Rezultati – polfinale ženske

Rezultati – polfinale moški

Finale se začne ob 19.40. Prenos si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in na spletnem programu Mednarodne zveze za športno plezanje – IFSC.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.