3. runda NLP Liga: Miha Hribar prvič na vrhu in Danaja Štular do nove zmage

Objavljeno: 27. Februar 2020 - 16:22
Komentarji: 0 komentarjev

Pretekli vikend, v soboto 22.2.2020, se je odvila že tretja runda NLP lige 2.0, ki jo je tokrat gostil plezalni center Plus Climbing v Kopru. Tokrat je dal primorski zrak tekmovalcem v finalu krila, ki so poskrbeli za zelo izenačene dvoboje in prič se je zgodilo, da se je zaradi delitve mest upoštevalo rezultate iz kvalifikacij. V ženski konkurenci je še drugič v tej sezoni zmagala Danaja Štular, medtem ko je za zmago v moški konkurenci, po odsotnosti zmagovalca prvih dveh rund Roka Klančnika, dobro izkoristil Miha Hribar.

Plezalni center Plus Climbing je skupaj z utečeno ekipo organizatorjev uspešno spravil pod streho že 3. rundo NLP lige katere se je tokrat udeležilo kar 110 tekmovalcev. Uspešna generalka pred finalno zadnjo rundo je prinesla veliko napetosti in tekmovalnega naboja.

Po štirih urah sproščenih in hkrati napetih kvalifikacij, so priložnost v finalu dobili »fantastičnih 5« fantov in deklet. Tako kot že v preteklih NLP rundah, so se tekmovalci med seboj glasno spodbujali in dvigovali meje mogočega pri plezanju.

Finale za plezalce z dobrimi živci

Skozi celotno finale, tako v moški kot ženski konkurenci, so bili tekmovalci med seboj zelo izenačeni. Še posebej je bilo vroče med ženskami, pri katerih so morali organizatorji zaradi delitve mest upoštevati rezultate iz kvalifikacij. Kar tri prve tekmovalke so imele v finalni seriji izenačen rezultat (3T3z 3 3), a je bila vseeno na koncu zaradi boljših kvalifikacij, zmagovalka 1. NLP runde Danaja Štular. Z zmago je Danaja povišala vodstvo v skupnem seštevku pred drugo uvrščeno Nušo Maver. Z enakim finalnim rezultatom kot Danaja in Nuša, je bila na koncu tretja Polonca Novak, četrta pa je bila Sandra Kert.


V ženski konkurenci je zmagovalka 3. runde NLP lige Danaja Štular.

V tudi izenačenem finalnem obračunu moške konkurence, se je po odsotnosti zmagovalca prvih dveh rund Roka Klančnika, zmage veselil Miha Hribar. Na zmagovalnem odru sta mu mogla premoč priznati Miha Škof (2. mesto) in Žiga Oražem (3. mesto). Četrti je bil Luka Zazvonil in peti Rok Repek.


V moški konkurenci je zmagovalec 3. runde NLP lige Miha Hribar.

Napovedano pestro dogajanje v zadnji 4. rundi NLP lige

Prihodnji vikend, v soboto 07.03.2020, se NLP liga 2.0 seli v ljubljansko Bolder Sceno, kjer se bo odvila še zadnja 4. runda letošnje NLP lige. V večernem velikem finalu lige se bo pomerilo 5 najboljših fantov in 5 najboljših deklet skupnega seštevka preteklih rund NLP lige.

Organizatorji napovedujejo izjemno vzdušje, z bogatim programom in na koncu kot se spodobi za plezalsko sceno tudi plezalski žur.

Vabljeni prav vsi ljubitelji plezanja, da se prijavite še na zadnjo bitko 4. NLP runde in preizkusite svoje prste. Vabljeni na zaključni dogodek tudi vsi ljubitelji plezanja, ki ste poškodovani, vsi njihovi prijatelji, zdajšnji in bivši partnerji,… ter jih spodbujajte z glasnim navijanjem. Skupaj bomo premikali meje mogočega.

Rezultati 3. runde NLP Lige – Plus Climbing:

ŽENSKE:
1. Danaja Štular
2. Nuša Maver
3. Polonca Novak
4. Sandra Kert

MOŠKI:
1. Miha Hribar
2. Miha Škof
3. Žiga Oražem
4. Luka Zazvonil
5. Rok Repek

Povezava do vseh rezultatov 3. runde NLP Lige:
https://www.scorecard.info/en/nlp-liga-2-0/3-runda-plus-climbing-koper

Foto: Tomaž Bradeško

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.