Zan Lovenjak Sudar uspešen v New base line 8B+

Objavljeno: 21. November 2018 - 22:11
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Klemen Kejžar

Zan Lovenjak Sudar preplezal svoj tretji balvanski problem težavnosti 8B+.

Koroški specialist za balvansko plezanje je v švicarskem Magic wood-u preplezal enega najbolj znanih problemov New base line (8B+). Gre za linijo, ki jo je leta 2002 prvi preplezal avstrijski plezalec Bernd Zangerl. Sprva ga je ocenil celo z 8C, danes pa se je ocena po uspešnih vzponih mnogih vrhunskih plezalcev in plezalk ustalila pri 8B+.

Za Zana je to že tretji balvanski problem težavnosti 8B+. Lani oktobra je v Zalogu preplezal v slovenskem merilu enega najpomembnejših balvanskih problemov, prvi slovenski 8B+, Beginning of the end, katerega avtor je Urh Čehovin (2003), dva meseca kasneje pa še sloviti Bügeleisen v Maltatalu.

Naslovna fotografija: Klemen Kejžar, vir: Zan Lovenjak Sudar Instagram

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.