Adam Ondra dvakrat do 8C+

Objavljeno: 17. Junij 2020 - 08:16
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: Adam Ondra

Adam Ondra se je v času omejitev lotil dveh težkih lokalnih balvanskih projektov.

Končni rezultat sta dva najtežja balvanska problema na Češkem z oceno 8C+. Kot zanimivost še dodajmo, da je Ondra svoj zadnji problem z oceno 8C+ preplezal pred desetimi leti. Zgodbi obeh vzponov si lahko pogledate v spodnjih kratkih filmih.

Prvi problem Brutal Rider (8C+) je 25 gibov dolg balvanski problem, ki bi ga lahko ocenili tudi kot polraztežajno smer z oceno 9b. Gre za kombinacijo dveh balvanskih problemov. Prvi del poteka po liniji Ghost Rider (8c), ki je delo znanega češkega plezalca Martina Stranika, drugi del pa po problemu Brutus (8A).  

Tudi v drugem problemu Ledoborec (8C+) gre za sestavljeno linijo, v kateri se je povezava 28 konstanto težkih gibov sprva zdela skoraj nemogoča. Ondra je kot vedno našel učinkovito rešitev z zatikanjem kolena, kar mu je omogočilo, da si je hkrati odpočil mišice obeh rok in nadaljeval s plezanjem.

Vir: Adam Ondra

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.