Jakob Schubert na fleš čez problem The Never Ending Story, 8B+

Objavljeno: 19. Junij 2020 - 10:56
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jakob Schubert, youtube kanal

Jakob Schubert je takoj po odprtju meje med Avstrijo in Švico izkoristil za obisk Magic Wooda.

Nekaj smo že pisali o preplezanih težkih smereh slovenskih plezalcev, ki so po sprostitvi ukrepov dobro telesno pripravljenost, ki so si jo pridobili v času karantene, izkoristili za plezanje težkih smeri v lokalnih plezališčih. Enako velja za avstrijskega šampiona Jakoba Schuberta, ki je najprej preplezal nekaj težkih balvanov in smeri v okolici Innsbrucka, takoj po odprtju meje pa je obiskal švicarski Magic Wood, kjer je v dveh dneh opravil serijo težkih balvanskih vzponov. Najtežji med njimi je vzpon na fleš v klasiki The Never Ending Story (8B+), ki mu je uspel na koncu drugega dne. Že prvi dan je bil uspešen v problemih One Summer in Paradise (8A+) in New Base Line (8B+) ter v Voigas (8A), Octopussy (8A) in Jack’s broken Heart (8A) na fleš. Drugi dan je poleg že prej omenjene klasike preplezal še tri linije, Rythmo (7C+) na fleš, Riders on the Storm (8A+) ter Practice of the Wild (8B+).

Vse vzpone Jakoba Schuberta si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir in fotografije: Jakob Schubert

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.