Prvi hrvaški ženski 8A balvan

Objavljeno: 7. Julij 2016 - 13:44
Komentarji: 0 komentarjev

Hrvaška plezalka Jani Zoraj, ki zadnjih nekaj mesecev živi in pleza v Kanadi, je poskrbela za zgodovinski dosežek za naše sosede. Kot prvi plezalki ji je uspelo preplezati balvan z oceno 8A, v Squamishu je uspela v problemu Ozzmosis.

Petnajstletna Jani, sicer tudi hrvaška mladinska reprezentantka v športnem plezanju, je zelo uspešna tudi v športnoplezalnih smereh, kjer je dosegla že do 8b. V Mišji peči je preplezala Mrtvaški ples.

Vir in fotografija: zagrebclimbing.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.