Melissa Le Neve do prvega problema z oceno 8B+

Objavljeno: 17. Marec 2017 - 14:53
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Fabian Buhl

Francoska plezalka je opravila prvi ženski vzpon v problemu Mécanique élémentaire (8B+) v Fontainebleuju.

Za Melisso Le Neve je to prvi vzpon v problemu z oceno 8B+. V komentarju po uspešnem vzponu je zapisala, da gre za njen najtežji balvanski vzpon ne le na papirju, ampak tudi s psihološkega vidika, saj je v balvanu z zanjo kar dolgimi gibi, kar nekajkrat padla na samem vrhu.

Sedemindvajsetletna Le Nevova je postala šele šesta plezalka na svetu z vzponom težavnosti 8B+ ali težjim. Poleg nje se lahko s tem dosežkom pohvalijo še Tomoko Ogawa, Shauna Coxsey, Alex Puccio, Ashima Shiraishi, Isabelle Faus.

Vir: Melissa Le Neve

Naslovna fotografija: Fabian Buhl

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.