Kruder ponovil najtežji balvanski problem na Hrvaškem

Objavljeno: 2. Januar 2016 - 09:24
Komentarji: 0 komentarjev

Prva ponovitev po 10-ih letih.

Jernej Kruder je v prazničnem času za plezalsko destinacijo izbral Dalmacijo. V prvem delu so s kolegi opremili nekaj novih smeri v plezališčih Vrulja in Mimice, nekaj od teh preplezali, vmes pa se je našel tudi čas za poskus v najtežjem balvanskem problemu Ptičja gripa (8A+). Omenjeni problem, ki se nahaja v Sućuracu, je Jernej ponovil na zadnji dan leta, kot prvi pa ga je natanko pred desetimi leti prepelzal Urh Čehovin. Posnetek vzpona si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Poleg tega je opravil še nakaj prvih vzponov v zgoraj omenjenih plezališčih. V Vrulji je v drugem poskusu preplezal smer Sipar direkt (8a+), v Mimicah pa Gas gas (8a) in Gusjenica samoubojica (8a). Na začetku novega leta je njegov glavni cilj projekt v veliki jami plezališča Vrulje.

Vir: marulianus.hr

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.