Jernej Kruder uspešen v The Source, 8B+

Objavljeno: 7. December 2018 - 15:10
Komentarji: 0 komentarjev
Jernej Kruder Instagram

Jernej Kruder preplezal zahteven balvanski problem v dolini Maltatal na avstrijskem Koroškem.

Dva dni po tem, ko je sodeloval na domačem tekmovanju za državno prvenstvo, je Jernej Kruder že iskal nove cilje v skali. Zaradi slabega vremena in posledično mokre skale, se je odločil preizkusiti srečo v višje ležečem sektorju Tal der Könige, kjer je dež že prešel v sneg. Edina suha linija je bil prav problem The Source, v katerem je opravil nekaj ogrevalnih gibov, v celoti pa ga je preplezal v drugem poskusu iz samega starta. Po vzponu je še zapisal, da je linija lažja od 8B+ in bi bila lahko ocenjena tudi stopnjo nižje. Vzpon si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: Jernej Kruder FB

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.