Jernej Kruder in Gregor Vezonik v finalu Tai'ana

Objavljeno: 13. Maj 2018 - 08:45
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC; Forrest Liu

Tai'an na Kitajskem gosti peto letošnjo tekmo svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

Na dveh tekmah na azijskih tleh plezajo tudi štirje slovenski predstavniki. Po kvalifikacijah so se vsi uvrstili v polfinale, v polfinalu pa sta odlično plezala Jernej Kruder in Gregor Vezonik, ki sta se v finale uvrstila z drugim in tretjim rezultatom. Katja Kadič je s sedmim rezultatom le za mesto zgrešila drugi zaporedni finale, Anže Peharc pa je dosegel končno šestnajsto mesto.

V moškem finalu bodo poleg naših dveh tekmovalcev nastopili še Kokoro Fujii (JAP), Alex Khazanov (IZR), Rei Sugimoto (JAP) in Jongwon Chon (JAP). V ženski konkurenci so finalistke Akiyo Noguchi (JAP), Miho Nonaka (JAP), Fanny Gibert (FRA), Kyra Condie (ZDA), Johanna Färber (AVT) in Staša Gejo (SRB).

Finale se bo začel ob 11. uri (predstavitev tekmovalcev in ogled balvanov ob 10.30) po slovenskem času. Prvi bodo plezali moški. Tekmovanje si lahko ogledate V ŽIVO na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje - IFSC.

Rezultati - POLFINALE MOŠKI

Rezultati - POLFINALE ŽENSKE

Naslovna fotografija: IFSC; Forrest Liu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.