Jernej Kruder do 8C in 9a!

Objavljeno: 8. Marec 2017 - 10:58
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Greg Mionske

Jernej Kruder v dveh dneh do dveh vrhunskih športnoplezalnih vzponov.

V katalonskem plezališču Cova del ocell je v ponedeljek opravil tretji vzpon v smeri Bi herri, barokka bat (9a). Za kratko smer, ki ima ključni del na samem začetku, je porabil manj kot deset poskusov. Že pred tem je opravil nekaj dobrih poskusov v balvanskem problemu Catalan witness the fitness (8C), ki ga je včeraj, kljub utrujenosti, preplezal v četrtem poskusu. Jernej je z uspešnim vzponom v 22 gibov dolgem problemu na svoj seznam vpisal še drugo balvansko linijo, ocenjeno z 8C. 

Prvi vzpon v problemu Catalan witness the fitness je decembra 2015 opravil Chris Sharma. Linija poteka v strehi jame in povezuje problema, težavnosti 8B/B+ in 8A+. Video Chrisovega vzpona si lahko pogledate v naši objavi o prvem vzponu.

Naslovna fotografija; vir: Jernej Kruder Pro Climber, fotografiral: Greg Mionske

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.