Jernej Kruder balvaniral na Kanarskih otokih

Objavljeno: 28. Januar 2017 - 12:51
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: X.B.F productions

Jernej Kruder na Kanarskih otokih do 8B.

Najboljši slovenski balvanski plezalec zadnjih let je skupaj s še nekaj slovenskimi plezalci plezal v balvanskem področju Mogan na Gran Canariji. Uspešen je bil kar v treh problemih, ocenjenih z 8B. Opravil je drugi vzpon v Brave ruina, v katerem je kot prvi le nekaj dni pred njim uspel Jonas Vinter, ponovil pa je še liniji Tini desplome in La Mujer Completa sit. Svojo bero balvanskih vzponov je dopolnil še s sedmimi z oceno 8A+, od tega prvi vzpon v problemu Broccoli, ter štiri z oceno 8A.

Nekaj njegovih vzponov ter najboljše vzpone drugih plezalcev si lahko pogledate v spodnjem videu.

Jernej Kruder bouldering in MOGAN . Gran Canaria from X.B.F productions on Vimeo.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.