Glarion Mondet do 8C+(?) v Fontu!

Objavljeno: 21. Januar 2016 - 09:33
Komentarji: 0 komentarjev

Najtežji balvanski problem v Fontainebleau.

Guillaume Glarion Mondet je v Fontu opravil prvi vzpon v balvanskem problemu Le Pied à Coulisse, za katerega predlaga oceno 8C+. V primeru, da bo težavnost v prihodnosti potrjena, bo to najtežji balvanski problem v enem najbolj znanih balvanskih področij na svetu.

Mondet je izkoristil odlične razmere, ki so trenutno v Fontainebleau. Za uspešen prvi vzpon je francoski plezalec s prekinitvami potreboval tri leta dela. Balvanski problem ima enak sedeči start kot Chaos, potem pa krene linij naravnost navzgor po majhnih oprimkih do giba, kjer je potrebno zahtevno "mentlanje" na zgornji del balvana. Sam pravi, da je to najtežji del balvanskega problema, saj je treba najti idealno postavitev celotnega telesa. Glede težavnosti je povedal, da gre zagotovo za najtežji balvanski problem v Fontainebleau.

Vir: UKclimbing

Naslovna fotografija: Melanie Sandoz

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.