Dai Koyamada do prvega vzpona v problemu Nayuta, 8C+

Objavljeno: 6. April 2017 - 11:04
Komentarji: 0 komentarjev

Štiridesetletni japonski plezalec, ki velja za enega najboljših balvanskih plezalcev na svetu, je preplezal svoj najtežji balvanski problem v karieri.

Dai Koyamada je v Geru na Japonskem preplezal težek projekt, ki združuje balvanska problema Nehanna (8B+/C) in Pureseum (8B+). Za novo linijo Nayuta predlaga oceno 8C+. Na svojem Instagram profilu je zapisal:"Po velikem številu padcev in kričanja sem preplezal svoj najtežji balvanski problem v karieri."

Dai Koyamada spada med najboljše športne plezalce na svetu. Je eden redkih, ki se lahko pohvali s preplezano smerjo 9a in balvanskim problemom 8C+.

Nekaj utrinkov med poskušanjem projekta si lahko pogledate v spodnjem videu.

Yeeeeeees!!! Today I succeeded the hardest problem ever in my life after many falls and screams!

A post shared by Dai Koyamada (@dai_koyamada) on

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.