Bolderaša na vrvi do 9a+

Objavljeno: 6. Marec 2016 - 08:11
Komentarji: 0 komentarjev

Daniel Woods in Dave Graham zamenjala crashpad za vrv!

Daniel Woods in Dave Graham veljata za ena najbolj prepoznavnih in najmočnejših ameriških balvanskih plezalcev. Ker sta vrsto let plezala zgolj balvanske probleme, sta se odločila ponovno spopasti tudi z dolgimi smermi, za kar sta izbrala prav poseben kraj: norveški Flatanger, ki slovi po veliki koncentraciji plezalnih smeri z najvišjimi ocenami.

Woods in Graham sta vsem nejevernim pokazala, da lahko tudi balvanski plezalci odlično plezajo "na vrvi", hkrati pa odpravila tudi večkrat nagajive pripombe, da bolderaši ne znajo uporabljati grigri. In v kakšno smer sta se podala? Prav nič skromna nista bila! Da bi se približala skandinavskim bogovom in od njih izvabila nekaj grmenja, sta si izbralaThor's hammer z oceno 9a+.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.