Alex Puccio do petnajstega 8B

Objavljeno: 14. Januar 2017 - 22:38
Komentarji: 0 komentarjev

Zadnje leto smo bolj malo lahko prebrali o tekmovalnih dosežkih ali vzponih sicer odlične ameriške plezalke Alex Puccio.

Razlog je bil v velikih zdravstenih težavah, ki jih je Alex preživljala. Najprej si je na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju junija 2015 v Vailu v izolacijski coni med ogrevanjem poškodovala koleno - strgala si je sprednjo križno vez in natrgala stransko vez - nato pa prestala še operacijo na hrbtenici.

Pol leta po zadnjih večjih operativnih posegih pa je že uspela preplezati balvanski problem Terre De Sienne (8B) v Hueco Thanksu. To je sicer že njen petnajsti 8B, preplezala je tudi dva 8B+.

Vir in fotografija: Alex Puccio FB profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.