Adam Ondra preplezal najtežji balvan na Češkem Brutal Rider (8C+)

Objavljeno: 4. Junij 2020 - 12:59
Komentarji: 0 komentarjev

V spodnjem videu si lahko ogledate prispevek Adama Ondre, o preplezanem najtežjem balvanu na Češkem Brutal Rider, ki je ocenjen s težavnostjo 8C+.

Kot je komentiral Adam Ondra, je v zadnjih nekaj letih zanemarjal balvansko plezanje in vedno dajal prednost športnem plezanju z vrvjo. Balvansko plezanje je uporabljal večinoma kot del treninga. V zadnjem obdobju, ko ni bilo tekmovalnega ritma in prostega gibanja po Evropi, si je posledično vzel več časa za balvane. Tako mu je v preteklem mesecu uspelo, v lokalnem plezališču oz. jami Sloup na Češkem, preplezati novo linijo Brutal Rider, ki jo je ocenil s težavnostjo 8C+.

Brutus + Ghost Rider = Brutal Rider

Brutal Rider je povezana smer dveh težkih balvanov Brutus (8A/V12) in Ghost Rider (8C/V15), ki jo je Adam prav tako že preplezal lansko leto. Tako je nastal novi in najtežji balvanski problem na Češkem Brutal Rider, težavnosti 8C+ (V16). Gre za dolgi balvanski problem, ki ima 25 težkih gibov. Adam ocenjuje, da bi lahko Brutal Rider primerjali s športnoplezalno smerjo težavnosti 9b. Naj omenimo še, da gre tudi za enega najtežjih balvanskih problemov na svetu.

Vir: Instagram Adam Ondra

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.