Žiga Debevec do prve smeri z oceno 8c/c+

Objavljeno: 19. Avgust 2016 - 11:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Žiga Debevec FB profil

Še ena dobra novica o vzponih v skali prihaja iz Baratra.

Žiga Debevec je v tem italijanskem plezališču, kjer je na majhnem prostoru v previsni steni skoncentriranih veliko težkih smeri, preplezal smer Attila (8c/c+). To je njegova prva smer te težavnostne stopnje. Pred tem se lahko pohvali s tremi smermi z oceno 8b+, dve je preplezal v tej sezoni. Teden dni kasneje je bil v istem plezališču uspešen še v smeri Dion non xe furlan (8a+).

Po poročanju portala ClimbIstria je bil dan pred Žigom v smeri Attila uspešen tudi Klemen Kejžar.

Vir: 8a.nu in climbistria.com

Naslovna fotografija: FB arhiv Žiga Debevec

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.