Od danes naprej plačljivo parkirišče pri plezališču mišja peč

Objavljeno: 5. Januar 2021 - 14:06
Komentarji: 0 komentarjev

Če se v kratkem odpravljate plezat v Mišjo peč, potem velja opozoriti, da se bo od torka 5. januarja začela pobirati parkirnina, ki bo stala slabih 6 evrov za cel dan. V primeru, da je ne boste poravnali, vam bodo vozilo na vaše stroške odstranili, tako so zapisali v Turistični zadrugi Bržanija, ki bo parkirnino tudi pobiralo.


Izjemno priljubljeno in fotogenično plezališče Mišja peč v obliki podkve. | FOTO: Rajko Zajc

Športno plezanje je v zadnjih letih čedalje bolj priljubljeno, temu primerno pa se je povečalo tudi število plezalcev in obremenitve plezališč. Najbolj so pozimi oblegana prav plezališča na Primorskem in na Obali, saj je tam lepo toplo, klima pa dopušča prijetno plezanje tudi v najbolj hladnih mesecih. Še posebej pozimi se tako v tamkajšnjih plezališčih nagnete precejšnje število ljubiteljev vertikle, mnogi parkirajo vse povprek.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo začelo uvajati plačljive parkirnine ob plezališčih tudi pri nas, kajti tovrstna praksa plačljivih parkirišč je recimo v tujini že stalnica in nekaj povsem normalnega.

Urejeno plačljivo plezališče pri Mišji peči
Koordinate parkirišča: 45.566850, 13.863032
Cena parkiranja: 5,75€/dan

Uvajanje plačljive parkirnine pri plezališču Mišja peč je sicer naletelo na različne odzive med plezalci, še posebej, ker ni povsem jasno, kam vse bo denar od pobrane parkirnine šel. V turistični zadrugi Bržanija, kjer bodo parkirnino pobirali, so sicer zapisali, da naj bi bil del tako zbranih finančnih sredstev namenjen tudi za vzdrževanje plezališč in za vlaganje v razvoj območja Kraškega roba in zgornje Istre, del zbranega denarja pa naj bi šlo za vzdrževanje infrastrukture, urejanje okolice parkirišča in stranišč.


Obvestilo o začetku pobiranja parkirnine ob plezališču Mišja peč. | FOTO: Rajko Zajc

Več o novem plačljivem parkirišču pri plezališču Mišja peč in komentar Jurija Ravnika, člana Projekta OSP, na to temo, si lahko preberete na spletni strani Tadeje Magdič (Tadeja Travels) >>.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.