Novo zavetišče v plezališču Blagaj (BIH)

Objavljeno: 22. December 2020 - 11:38
Komentarji: 0 komentarjev

Iz naše (skoraj) soseščine prihaja zelo prijetna in pohvalna novica o delu plezalcev iz ASPK Neretva.

Člani tega alpinistično-plezalnega kluba iz Mostarja so v letošnjem letu uspeli realizirati za njih velik gradbeni podvig. Z delno državno pomočjo, predvsem pa s svojim delom so v plezališču Blagaj postavili bivak oz. zavetišče za plezalce. Ca’biner, kot so ga poimenovali, se nahaja na platoju sektorja Rebro in je oddaljen cca. 20. minut hoje od mesta Blagaj (od Mostarja oddaljen 10 minut vožnje z avtom).

Bivak ima 15m2 površine in je namenjen obiskovalcem plezališča, ki lahko plezajo kar v 146 smereh (razpon ocen od 4a do 8b) - od tega je 11 večraztežajnih smeri.

Vir: Vedran Ugljen in Anes Voloder.

Fotografije: Renato Juričić.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.