Vita Lukan uspešna v Iluziji, 8c

Objavljeno: 20. Julij 2020 - 10:08
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Domen Švab

Vita Lukan je v Kotečniku preplezala svojo tretjo smer z oceno 8c.

Članica slovenske reprezentance, ki se po dolgotrajni sanaciji poškodbe kolena hitro vrača v dobro formo, je v enem najbolj priljubljenih slovenskih plezališč preplezala smer Iluzija (8c), uspešna pa je bila še v smeri Katakombe (8b+). Vita je svoji prvi smeri z oceno 8c preplezala maja, o čemer smo poročali tudi na Friko.si.

Obe smeri potekata v sektorju Oboki, ki ponuja največje število težkih smeri v Kotečniku. Smer Iluzija ima dolgo zgodovino. Prvi vzpon v 25 metrov dolgi liniji je oktobra 2002 opravil Luka Zazvonil, kar je bila njegova prva preplezana smer z oceno 8c in je takrat veljala za najtežjo v plezališču.

Vir: Vita Lukan

Naslovna fotografija: Domen Švab

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.