V smeri Papichulo (9a+) - VIDEO

Objavljeno: 4. Julij 2016 - 22:07
Komentarji: 0 komentarjev

Znano smer Papichulo v španskem (katalonskem) plezališču Oliana je prvi preplezal Chris Sharma, svetovna plezalska ikona.

Smer, ki je dolga 45 metrov, z veliko težkimi gibi, je do danes ponovilo kar nekaj velikih plezalskih imen med katerimi so Adam Ondra, Julian Ramon, Jakob Schubert, tudi naša Domen Škofic in pred kratkim Klemen Bečan.

Ponovil jo je tudi Poljak Piotrek Schab. Njegov vzpon v zanj prvi smeri teh težav si lahko pogledate spodaj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.