Trotter prosto na Totem Pole

Objavljeno: 24. Junij 2016 - 19:50
Komentarji: 0 komentarjev

Američan Sonnie Trotter je plezal na Tasmaniji, slikovitem otoku na jugu Avstralije. Glavni cilj mu je bil vzpon na znameniti stolp Totem Pole na jugovzhodni obali Tasmanije.

Na vrh 65 metrov visokega in štiri metre širokega stolpa stoječega nekaj metrov od obale je prvi s pomočjo tehnike leta 1968 priplezal John Ewbank. Sonnie pa je prvi, ki je to linijo preplezal prosto v celoti. Njegov vzpon si lahko pogledate v spodnjem videu.

Stolp je poznan tudi po skoraj smrtni nesreči trad mojstra Paul Pritcharda pri poskusu prvega prostega vzpona v originalni Ewbankovi smeri konec 90. let, lepo opisani v njegovi knjigi The Totem Pole in večih dokumentarcih.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.