Trening v obdobju karantene ali omejitve gibanja zaradi COVIDa-19

Objavljeno: 4. Junij 2020 - 16:28
Komentarji: 0 komentarjev

Namen pričujoče ankete je preučiti, kako karantena oz. z njo povezane odredbe o omejitvi gibanja vpliva ali je vplivala na trening in vadbene prakse in kako se športniki odzivajo (so se odzivali) na pandemijo.
Anketa s polnim naslovom »Trening v obdobju karantene ali omejitve gibanja zaradi COVIDa-19: znanje, prepričanja in prakse odraslih športnikov« je mednarodni projekt, ki trenutno vključuje 98 raziskovalcev iz 55 držav. Pandemija koronavirusa je spremenila vsakodnevno življenje ljudi po vsem svetu. Svetovni športni koledar, rekreativni in profesionalni, je trenutno neprepoznaven.

Dostop športnikov do vadbe, vadbenih pripomočkov in/ali možnosti zapustiti svoje domovanje (za vadbo, tek, kolesarjenje itd.) je močno omejen, če ne celo nemogoč. Namen pričujoče ankete je preučiti, kako karantena oz. z njo povezane odredbe o omejitvi gibanja vpliva ali je vplivala na trening in vadbene prakse in kako se športniki odzivajo (so se odzivali) na pandemijo. Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo 10-12 minut.

A N K E T A

Rezultati projekta bodo uporabljeni izključno za potrebe raziskovanja z namenom formiranja prihodnjih smernicah za športnike, trenerje, športne znanstvenike in tudi odločevalce. Projekt bo ugotavljal, kaj se je dogajalo po vsem svetu na vseh naseljenih celinah med karanteno glede športnikov, njihovega udejstvovanja in treningov.

Ciljna skupina so amaterski in profesionalni športniki ali športnice, vključno s para-športniki iz katere koli države, ki doživljajo ali so doživljali obdobje karantene ali omejitve gibanja med pandemijo COVID-19.

izr. prof. dr. Tadej Debevec 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.