Stoking the fire (9b) za Ondro - VIDEO

Objavljeno: 28. April 2016 - 20:51
Komentarji: 0 komentarjev

Štirinajsta smer z oceno 9b ali težje za češkega plezalca.

Adam Ondra je letošnjega februarja opravil prvo ponovitev smeri Stoking the fire (9b). Smer v sloviti jami Santa Linyeje februarja 2012 prvi preplezal Chris Sharma. To je bila takrat druga smer z oceno 9b v tem katalonskem plezališču (prva je bila smer Neanderthal prav tako delo Sharme).

Ondri je smer predstavljala pravo mentalno bitko, saj je pri uspešnem poskusu le malo manjkalo, da bi padel tik pod vrhom, kjer se težavnost giblje "le" okrog ocene 8b.

Posnetke Ondre v smeri si sedaj lahko pogledate spodaj:

Naslovna fotografija: Manabu Yoneyama

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.