Stefano Ghisolfi čez smer La Capella (9b)

Objavljeno: 22. Februar 2018 - 10:24
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Matteo Pavana / The Vertical Eye

Italijanski plezalec do svoje četrte smeri z oceno 9b.

Stefano Ghisolfi si je na svoj rojstni dan kar sam pripravil lepo darilo. V španskem plezališču Siurana je ponovil smer La Capella (9b), ki jo je kot prvi leta 2011 preplezal Adam Ondra.

Za Iatlijana je to četrta smer, ocenjena z 9b. Njegova prva je bila smer Lapsus v Andonnu leta 2015, lani pa je bil uspešen še v smereh First Round, First Minute v Margalefu in One Slap v Arcu.

Njegov zadnji vrhunski vzpon si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Vir: planetmountain.com

Naslovna fotografija: Matteo Pavana / The Vertical Eye

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.