Šprah preplezal Water world (9a) v Ospu

Objavljeno: 13. Avgust 2019 - 09:25
Komentarji: 0 komentarjev

Ljubljančan je preplezal svojo najtežjo smer.

Jaka Šprah (DRPK) je v plezališču Osp, v sektorju Pajkova streha, preplezal smer Water world. Linijo, ki ponuja 40 metrov zelo atraktivnega in težkega previsnega plezanja, je v začetku leta 2014 prvi preplezal Klemen Bečan.

Za Špraha je vzpon v smeri Water world prvi težavnosti 9a. Prve vzpone je začel beležiti sicer že pri devetih letih, svojo prvo 8a pa je preplezal leta 2013. Potem je v skali zelo hitro napredoval, saj je še isto leto preplezal svojo prvo 8a+, leta 2014 pa prvo smer z oceno 8b. V prvi smeri z oceno 8c mu je uspelo leta 2016 (Rigor Mortis v Bitnjah), prvo 8c+ (Mrtvaški prst v Čreti) pa je preplezal spomladi 2018.

Fotografije: Rok Mihovec

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.