Sharma in Bečan v projektu Mont-Rebei

Objavljeno: 27. Junij 2016 - 12:46
Komentarji: 0 komentarjev

Chris Sharma je pomladi veliko časa vložil v nov več raztežajni projekt v kanjonu Mont Rebei. K sodelovanju je povabil slovenskega plezalca Klemna Bečana, kar ni presenečenje, saj sta v zadnjem obdobju veliko plezala skupaj, Chris pa ima o našem plezalcu zelo pozitivno mnenje.

V smeri predstavlja največji izziv 40 metrov dolg drugi raztežaj, kjer se skupne težave po oceni ameriškega plezalca gibljejo v rangu ocene 9a. Prvih 30 metrov predstavlja zahtevno tehnično plezanje težavnosti 8b+, sledi počitek na kapniku, potem pa se po besedah enega najboljših plezalcev na svetu pravi posel v najtežjem raztežaju šele začne. V vseh delih je s plezanjem v vodstvu poskusil tudi Klemen Bečan. Več o projektu, ki je eden glavnih letošnjih ciljev Chrisa Sharme si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir in fotografija: Chris Sharma; You Tube

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.