Seb Bouin preplezal "mega" smer 9a+/b

Objavljeno: 4. April 2018 - 13:36
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Raphael Fourau

Seb Bouin je včeraj opravil prvi vzpon v 70 metrov dolgi smeri Les yeux plus gros que l'antre (9a+/b).

Gre za 20 let star projekt, ki je originalni Les yeux plus gros que le venter dodal nov začetek, kar omogoča plezanje čez celotno jamo. Nahaja se v francoskem plezališču Russan, dolga je 70 metrov, od tega pa ponuja kar 60 metrov "akrobatskega" plezanja v strehi.

Prvi del smeri predstavlja 20 do 25 metrov plezanja v strehi težavnosti 8b+. Sledi dober počitek, kjer se je tudi prevezal na novo plezalno vrv. Po počitku sledi prvi detajl, kjer je treba novo mesto za počitek doseči preko luknjice za en prst. Do tega mesta je smer ocenil z 8c. Za tem pa sledi plezanje težavnosti 9a. Začne se s plezanjem po velikih kapnikih, za zaključek pa sledi serija težkih in atraktivnih balvanskih problemov, ki jih je ocenil s 7A, 7A, 7C+/8A in 7B. Skupno oceno smeri 9a+/b je podal po primerjavi s težavami v smereh Chilam Balam in Pachamama.

Vir: ukclimbing.com

Naslovna fotografija: Raphael Fourau

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.