Sachi Amma preplezal prvo 9b na Japonskem

Objavljeno: 31. Marec 2018 - 18:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Masaaki Maeda

Japonski plezalec se je v zadnjem obdobju osredotočil na težke projekte na domačih tleh.

Sachi Amma je smer v plezališču Gonzo Rock opremil decembra, po tem ko je preplezal še en lasten projekt Maturity 9a+. Od takrat je v smeri poizkušal vsaj enkrat tedensko, pred šestimi dnevi pa mu jo je uspelo preplezati. Poimenoval jo je Soul Mate in ocenil z 9b. Smer je razdelil v dva dela. Prvega je ocenil s težavnostjo 8c, drugi ključni del pa predstavlja deset gibov dolg "balvanski" problem, ki ga ocenjuje z 8B+. Soul Mate je tako prva smer, ocenjena z 9b na Japonskem.

Vir: Sachi Amma, Instagram

Naslovna fotografija: Masaaki Maeda

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.