Sabina Sovinc ponovno do 8a+

Objavljeno: 4. September 2016 - 21:36
Komentarji: 0 komentarjev

Nedolgo nazaj smo pisali o odličnem vzponu Francija Jensterleta, slovenske športnoplezalne legende, ki je pri 49 letih preplezal 8c/c+.

Sedaj pa je do nas prišla še ena tovrstna odlična novica in sicer, da je (njegova) Sabina Sovinc, prav tako v 49 letu in prav tako legenda športnega plezanja pri nas, preplezala smer 366 dni (8a) v Snoviku, nato pa še zelo hitro Sidartho (8a+) v italijanskem plezališču Baratro. 

Sabina je do teh težav posegla že pred dvajsetimi leti. Njena prva 8a je bila Pokraculja v Retovju, Sonce v očeh v Mišji peči pa je bila njena prva 8a+. Je tudi druga Slovenka za Martino Čufar, ki je uspela preplezati smer 8b, to je bila Lahko noč Irena v Mišji Peči leta 2001. Takrat je s tem dosežkom sodila med peščice ženskih plezalk na svetu, ki so se lahko pohvalile s podobnimi dosežki.

Vir in fotografije: Sabina Sovinc.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.