Rock & Splash - Jernej in Julija Kruder nad valovi Majorke

Objavljeno: 15. Marec 2019 - 15:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Rock&Splash video

Jernej Kruder in Julija Kruder sta lansko jesen plezala na Majorki.

DWS (deep water soloing) je ena najbolj atraktivnih oblik športnega plezanja. Jernej Kruder je vrhunski vzpon v solo plezanju nad vodo opravil že leta 2016, ko je po skoraj mesecu poskušanja preplezal slovito smer Es Pontas. Lanskega oktobra sta s sestro Julijo, ki se je prvič preizkusila v tej zvrsti plezanja, plezala na vzhodni obali Majiorke. Julija je že po nekaj dneh suvereno obvladovala stres, ki ga prinaša solo plezanje nad vodo in uspešno preplezala smer Weatherman (8a+). Vzpon velja za najtežji ženski DWS vzpon na svetu. Tudi Jernej je opravil nekaj težkih vzponov. Prvi vzpon v smeri Animal magnetism (8b+), Salty beverage (8b) in If You Keep Your Face To the Sun, You Won't See the Shadow (8b).

V tem času so posneli tudi kratek film z naslovom "Rock & Splash", v katerem lahko prisluhnete njuni zgodi ter si pogledate atraktivne posnetke solo plezanja nad vodo.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.