Razpis za dodelitev opreme za plezališča 2017 in poziv za sporočanje potreb po zamenjavi varoval

Objavljeno: 30. Maj 2017 - 13:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: hvarclimbing.com

Komisija za športno plezanje PZS objavlja razpis za dodelitev opreme za opremljanje plezališč v letu 2017.

V poštev pride preopremljanje obstoječih in nadelava novih športnoplezalnih smeri v plezališčih, kakor tudi opremljanje večraztežajnih športnoplezalnih smeri in plezališč za "drytooling".

Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije tudi letos nadaljuje s projektom obnove slovenskih plezališč in zato objavlja razpis za dodelitev opreme za opremljanje v letu 2017. V poštev pride preopremljanje obstoječih in nadelava novih športnoplezalnih smeri v plezališčih, kakor tudi opremljanje večraztežajnih športnoplezalnih smeri in plezališč za drytooling. Razpis velja tudi za vse informativne in opozorilne table v zvezi s plezališči. Vsa dela pa morajo biti zaključena v letošnjem letu.

V skladu s Pravilnikom o opremljanju slovenskih plezališč so osnovni pogoji za pridobitev opreme preko tega razpisa:

  • usposobljenost opremljevalcev (veljavna licenca za tekoče leto), 
  • registracija kluba (odseka, društva) pri KŠP oziroma pri KA,
  • za povsem nova plezališča predhodno pridobljeno dovoljenje za poseg v naravo, ki ga na podlagi 104. člena Zakona o ohranjanju narave izda UE, kjer se nahaja plezališče,
  • pisno soglasje lastnika zemljišča, kjer se nahaja plezališče, da se strinja z opremljanjem,
  • za preopremljanje plezališč v zavarovanih območjih je potrebno pridobiti soglasje upravljavca zavarovanega območja, če le ta obstaja,
  • izjavo odgovorne osebe prijavitelja da bo prejeto opremo uporabil samo za vzdrževanje oz. opremljanje tistih plezališč, ki so navedena v prijavi,
  • vsa dela je potrebno opraviti in poslati zaključno poročilo na priloženem obracu do 30.novembra 2017.
Rok za oddajo vlog je petek, 16. junij 2017.
Vsi izvajalci del so dolžni voditi natančno evidenco opravljenih del in poslati poročilo o opravljenem delu najkasneje do 30. novembra 2017.
Uradni razpis in vsi obrazci so na voljo na povezavi Komisije za športno plezanje>>>
Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.