Pure Dreaming (9a) za Angelo Eiter

Objavljeno: 11. Junij 2019 - 19:33
Komentarji: 0 komentarjev

33-letna avstrijska plezalka Angela Eiter je preplezala svojo četrto smer z oceno 9a.

Preplezala je smer Pure Dreaming v italijanskem plezališču Massone pri Arco. Smer je prvi preplezal Andra Ondra. To je njena že četrta smer težav 9a.

Eiterjeva velja za eno najboljših plezalk na svetu. 3x je osvojila svetovni pokal v skupnem seštevku in kar 4x svetovni pokal v težavnosti, skupaj je v svetovnem pokalu zmagala 25x. Zadnjih sedem let se je posvetila plezanju težavnih smeri v naravnih plezališčih, tako kot večina drugih uspešnih plezalcev in plezalk po končani tekmovalni športni karieri.

Pred dvema letoma je z vzponom v smeri La Planta de Shiva (9b) v španski Villanueva del Rosario postala prva ženska s preplezano smerjo težavnosti 9b.


Angela Eiter v smeri Pure Dreaming (foto Bernie Ruech).

Vir: lacrux.com
Naslovna fotografija: Angela Eiter v smeri La Planta de Shiva

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.