Prva 8b za 14-letno Lucijo Tarkuš!

Objavljeno: 3. April 2018 - 10:31
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Lucija Tarkuš, Instagram

Članica AK Slovenska Bistrica do odličnega vzpona pri štirinajstih letih.

Lucija Tarkuš je za praznični vikend izkoristila odlične razmere v plezališčih kraškega roba. Najtežjo smer Karies (8b) v Ospu, je preplezala že v nedeljo, včerajšnji plezalni dan pa je zaključila s preplezanima smerema Corto (8a) in Hobit (7c) v Mišji Peči. Za Lucijo je smer Karies najtežja preplezana do zdaj. Od lanskega junija se lahko članica slovenske mladinske reprezentance pohvali še z eno preplezano smerjo ocene 8a+ in s šestimi 8a.

Spomnimo še, da je pred tremi tedni enak podvig uspel njeni klubski kolegici Emi Seliškar, ki je z vzponom v smeri Karies postala najmlajša slovenska plezalka s preplezano smerjo ocene 8b.

Vir in fotografija: Lucija Tarkuš FB profil

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.