Prva 7a za 70 let - VIDEO

Objavljeno: 15. Maj 2016 - 18:48
Komentarji: 0 komentarjev

Po 28 letih plezalnega staža do najtežjih vzponov.

Zgodba ni tako čudežna, kot tista o Franciscu Marinu, ki je pri dopolnjenih 60 letih preplezal prvo 8b+. Ravno zato, ker je "normalna", dosegljiva, je ta o Ivorju toliko bolj razveseljiva.

Sedemdeset letni Ivor McCourt iz Edinburgha je začel plezati pri 42 letih, že davnega leta 1987. Kako se je zapletlo in razpletlo, da je do svoje prve 7a priplezal pri dopolnjenih sedmih križih, si preberite tukaj, spodaj pa si poglejte, kako se Ivor pri teh letih spopada s smerjo 7a.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.