Projekt OSP - prihodnost za naša plezališča

Objavljeno: 29. September 2017 - 09:45
Komentarji: 0 komentarjev

Pričetek projekta OSP ali "Opremimo slovenska plezališča" je nov mejnik za naša plezališča! 

Gotovo eden pomembnejših, saj ponuja možnost trajne rešitve problemov z dotrajano opremo, težav z lastniki in urejenosti plezališč. Projekt nagovarja vse obiskovalce slovenskih plezališč k aktivni udeležbi pri skrbi za plezališča in k donacijam za Sklad slovenskih plezališč, ki bo prevzel nalogo preopremljanja in urejanja plezalnih smeri in plezališč v Sloveniji.

Nadzor nad stanjem opreme v smereh, načrtno, kakovostno in strokovno opremljanje smeri, reševanje težav z lokalnimi skupnostmi bodo zagotovili ohranitev, nadaljni razvoj plezališč in predvsem brezskrbne plezalne užitke tudi v prihodnosti. 


Ali ste vedeli, da je PZS v preteklih 20ih letih za urejanje plezališč namenila več kot 200.000 €?

Pri projektu OSP lahko pomagate na več načinov

Želimo, da bi vsi plezalci sprejeli Zavezo za plezališča, pakt, ki nas bo povezal v skrbi za naše stene in nagovarjal k varnemu plezanju. S tem bomo plezalsko etiko dvignili na višji nivo, plezališča bodo bolj urejena, plezalci pa bomo vsepovsod lepše sprejeti.

Za projekt lahko donirate na tri načine:

  • z SMS sporočilom na številko 1919 in besedo projektosp5,
  • z nakazilom preko spletne banke (predloga UPN obrazca na spletni strani),
  • preko PayPal, s klikom na spletni strani.

Lahko pa se pridružite prostovoljcem za delovne akcije v plezališčih ali nam javite kakšno težavo iz plezališč, ki bi jo bilo potrebno urediti. 

Želimo, da projektosp.si postane stična točka plezalcev, kjer bodo sčasoma na voljo informacije o plezališčih, opozorila, napotki glede plezališč in možnost javljanja težav.

Skupaj za plezališča!

 

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.