Prijava težav v plezališčih - Projekt OSP

Objavljeno: 11. December 2017 - 11:07
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Projekt OSP

Snovalci Projekta OSP so pripravili novost - Prijava težav v plezališčih.

Si med plezanjem opazil majavo skalo ali obrabljeno sidrišče? Se ti zdi, da bi bilo potrebno odstraniti nevarno vejo, ali popraviti del dostopne poti? Ali ti je lastnik zemljišča povedal, da se pojavljajo problemi z dostopom in parkiranjem... Si se vprašal, komu bi lahko javil te informacije, da bodo prišle do ljudi, ki lahko nekaj ukrenejo?

Ker se pri Projektu OSP zavedajo, da so plezalci pomemben vir informacij o dogajanju v plezališčih, so pripravili spletni obrazec, kjer lahko vsakdo prijavi težavo, na katero je naletel med plezanjem. Namen tega je, da se nastala težava kar najhitreje reši, ali pa se jo umesti na seznam opravil v plezališčih.

Pri projektu OSP so se lotili sistematičnega zbiranja informacij o stanju v slovenskih plezališčih. V ta namen je bila narejena računalniška baza plezališč, ki bo zajemala izčrpne informacije o smereh, opremi, dostopih, posegih v plezališčih in opremljevalcih. Baza bo namenjena pregledu nad stanjem v plezališčih in načrtovanju letnega opremljanja. Opremljevalci bodo v prihodnjih mesecih poskusili kar se da natančno zbrati podatke. Jasno pa je, da gre za velik podvig, saj je treba pregledati več kot 5500 plezalnih smeri, v več kot 120 plezališčih.

Plezalci lahko pri tem procesu pomagate tako, da preko spletnega obrazca sporočite morebitne težave, ki ste jih zaznali v plezališčih. Gre za prvo sistematično zbiranje obvestil o problemih v plezališčih.

Skupaj lahko poskrbimo za varnejše plezanje!

Si seznanjen tudi s tem, da lahko postaneš prostovoljec ali pa prispevaš sredstva za varnejše plezanje. Več na spletni starnai Projekt OSP.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.