Piotr Schab poletel čez Fight or Flight (9b) v Oliani

Objavljeno: 3. Maj 2019 - 08:10
Komentarji: 0 komentarjev

Poljak Piotr Schab je preplezal svojo prvo smer težavnosti 9b, Fight or Flight, ki jo je v Oliani v Španiji kot prvi preplezal Chris Sharma.

Poljski plezalec Piotr Schab zagotovo postaja in spada med enega vodilnih plezalcev nove generacije. Piotr je do sedaj preplezal sedem smeri težavnosti 9a+, sedaj pa je povišal svoj nivo plezanja s svojo prvo smerjo težavnosti 9b. Kot je sam povedal, mu je uspelo preplezati svojo najbolj priljubljeno smer te težavnosti Fight or Flight v Oliani v Španiji.

Kot prvi je smer Fight of Flight preplezal Chris Sharma leta 2011. Dve leti kasneje jo je prvi ponovil Adam Ondra, preplezali pa so jo tudi Jakob Schubert (2015), Sachi Amma (2015) in Matty Hong (2018).

Piotr je lansko leto že poskušal preplezati omenjeno smer, a po tem, ko mu po 15-ih dneh ni uspelo povezati celotne smeri, se je odločil, da bo zimo namenil treningu. Po trdih treningih in pripravah se je to pomlad vrnil in v 7-ih dneh mu je uspelo zaključiti svoj življenjski projekt.

Chris Sharma v smeri Fight or Flight

Vir: Instagram profil Piotr Schab
Naslovna fotografija: Wojtek Kozakiewicz

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.