Petnajstletna Italijanka do druge smeri 9a

Objavljeno: 3. Marec 2017 - 12:04
Komentarji: 0 komentarjev

Laura Rogora v Oliani do druge smeri, ocenjen z 9a.

V istem dnevu, ko je za nov mejnik v ženskem športnem plezanju poskrbela Margo Hayes, je petnajstletna Laura Rogora v Oliani preplezala smer Joe-cita (9a), kar je njena druga smer te težavnostne stopnje. Prvo, Grandi Gesti, je preplezala skoraj natanko pred enim letom.

Mlada Italijanka je v Oliani plezala že na začetku leta. Takrat je bila uspešna v smereh Joe Blau (8c+) ter T1 full equip in Fish eye (obe 8c). Le dan po zadnjem vrhunskem vzponu je v italijanskem plezališču Collepardo zahodno od Rima opravila prvi vzpon v smeri La gasparata (8c+).

Vir: 8a.nu

Naslovna fotografija: Javipec Photo

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.