Ondra opravil prvo ponovitev najtežje hrvaške večraztežajne smeri Roctrip (8c+)

Objavljeno: 3. Oktober 2018 - 14:22
Komentarji: 0 komentarjev

Adam Ondra se je zadnjih nekaj dni zadrževal v plezališčih v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.

Tam je opravil kup zelo odmevnih, predvsem pa zelo težkih vzponov. Najprej je v bosanskem plezališču Tijesno preplezal smer Interklemezzo in jo ocenil z 9a. Kmalu zatem pa še smer High Line in jo ocenil z 9a+. Gre seveda za daleč najtežji smeri v BIH.

Odlično serijo je nadaljeval v Paklenici, kjer je na pogled ponovil smer Spomin. Zadnja informacija, ki nas je dosegla pa govori o tem, mu je uspelo preplezati tudi najtežjo hrvaško večraztežajno smer Roctrip, ocenjeno z 8c+. 220 metrov visoka smer, ki se nahaja v Drašnicah, premore pet raztežajev težavnosti 8c+, 8a, 8c+, 7b in 7a. Ondra je raztežaje 8a, 7b in 7a preplezal na pogled, za najtežja dva pa je potreboval dva poskusa.

Smer je leta 2014 opremil Klemen Bečan, ki je smer tudi prvi preplezal. To mu je uspelo letos konec aprila.

Naslovna fotografija: Adam Ondra na vrhu smeri Rocktrip v Drašnicah. Vir: Adam Ondra fb profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.