Olimpijski cikel se začenja

Objavljeno: 2. November 2016 - 18:53
Komentarji: 0 komentarjev

Športno plezanje se bo leta 2020 prvič predstavilo kot uradna olimpijska disciplina. Kljub temu, da bo format tekmovanja znan šele marca prihodnje leto, ni skrivnost, da bo ena izmed panog športnega plezanja tudi hitrost.

V Sloveniji se do danes hitrostnemu plezanju nihče ni prav posebej posvečal, zato so v plezalnem centru na Verdu v trenerske vrste povabili najhitrejšega plezalca na svetu. 

Danyil Boldyrev je s časom 5,60 s na standardni 15 metrski steni trenutni svetovni rekorder v hitrostnem plezanju. V zadnjih petih letih je petkrat postavil svetovni rekord, tako v letu 2015 in 2016 pa je sezono svetovnega pokala zaključil na tretjem mestu.

Danyl Boldyrev s hitrostnim rekordom v Gijonu 2014.

V času med 16. in 20. novembrom bo Danyil v sodelovanju z ICC (international climbing camps) v Sloveniji izvajal treninge z mladimi. 

Več informacij o plezalnem kampu ter prijave na treninge lahko najdete na spletni strani www.climbingcamps.si.

Poleg vodenih treningov psihične in fizične priprave plezalcev bo pripravil tudi predavanje za trenerje.

Skupaj z najuspešnejšim trenerjem hitrostnih plezalcev Zhao Lei-em, trenerjem štirikratnega svetovnega prvaka in trenerjem kitajske hitrostne reprezentance Cai Luyan-om bo v plezalnem centru na Verdu 23.11. ob 19:00 Danyil pripravil kratko predavanje in okroglo mizo za tekmovalce in trenerje mladih plezalcev. 

Prijave na predavanje in več informacij boste lahko našli na spletni strani ICC-ja.

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.