Od železniške postaje do plezalne stene

Objavljeno: 21. April 2016 - 20:44
Komentarji: 0 komentarjev

Zanimiva rešitev urbane arhitekture v Singapurju.

V Singapurju so kar nekaj časa razmišljali, kaj naj storijo z železniško progo, ki se je že dolgo več ne uporablja, prav tako pa tudi z njenimi postajališči. Proga, ki jo že prerašča trava, je najprej postala priljubljeno sprehajališče, saj meri skoraj 25 kilometrov in vodi iz centra mestne državice do meje z Malezijo, zdaj pa bodo mestne oblasti tako imenovani "zeleni koridor" popolnoma prenovile.

Kakšen je načrt? Želijo si več kot sprehajališče ter več kot park, zato so za projekt izbrali japonsko podjetje Nikken Sekkei. Po njihovem predlogu bodo železnico, ki povezuje preko sto ulic v Singapurju, spremenili v prostore za osem različnih aktivnosti, med drugim tudi za jogo, kolesarjenje, vrtičke za urbano pridelavo sadja in zelenjave, prostor za opazovanje flore in favne ...

Večina železniške proge teče po tleh, a na dvignjenem delu se bo našlo nekaj zanimivega tudi za plezalce - pod mostom bodo postavili plezalno steno, ki bo na voljo vsem prebivalcem in obiskovalcem mesta, predvsem pa naj bi bila namenjena otrokom.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.