Nova večraztežajna (navrtana) smer v Bribirju

Objavljeno: 13. Marec 2019 - 17:40
Komentarji: 0 komentarjev

Skalna bariera nad Bribirjem, ki se nahaja na polovici poti med Crikvenico in Novim Vinodolskim na Jadranski obali, je slovenskihm plezalcem že dobro znana. Naši plezalci imajo v tamkajšnjih stenah tudi prvenstvene smeri.

Zadnja smer, ki je pred dnevi nastala tam, pa je delo članov RAK-a. Zdeslav Marinović, Andrija Rubinić in Andrej Vlašić so 20. februarja preplezali novo večraztežajno linijo, ki so jo poimenovali Infleksija. Pet raztežajev dolgo smer takrat niso uspeli preplezati prosto, je pa to čez nekaj dni uspelo navezi Marko Buljan in Matteo Pošćić, ki sta jo celostno ocenila na 7a+. Raztežaji si sledijo: 5b, 5a, 6a, 7a+ in 3.

Več informacij o smeri in plezanju v steni Bribirja lahko najdete tukaj

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.