Nov vzpon v Sanjskem paru do vrha (9a)

Objavljeno: 18. Januar 2016 - 15:14
Komentarji: 0 komentarjev

Italijan uspešen v Mišji Peči.

Davnega leta 1994 je Tadej Slabe v Mišji peči opremil smer z imenom Sanjski par, jo preplezal in ji prisodil oceno 8c. A to mu ni bilo dovolj in je kratko smer po stropu še podaljšal. Te nato ni uspel preplezati in vse do leta 2003 je bilo treba počakati na uspešen vzpon celotne smeri s podaljškom.

To je 13. februarja tistega leta uspelo Urošu Perku, ki je podaljšan Sanjski par ocenil na 9a in od takrat se je v njej zvrstilo kar nekaj vzponov predvsem tujcev, med katerimi so imena kot Adam OndraJoerg Verhoeven itd., v njej je bil uspešen tudi Domen Škofic.

Zadnji, ki je smer dodal na svojo listo preplezanih smeri je Italijan Silvio Reffo. Uspešen je bil ta vikend.

Vir: Silvio Reffo FB profil.

Naslovna fotografija: Luka Fonda.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.