Mina Markovič v enem dnevu dvakrat do 8c

Objavljeno: 22. Junij 2020 - 08:44
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Mina Markovič

Mina Markovič je v Ospu preplezala dve 55 metrov dolgi liniji, ocenjeni z 8c.

Najprej je bila uspešna v smeri Osapska pošast, za katero je porabila le tri poizkuse. Po hitrem vzponu v "pošasti" se je odločila še za smer Helikopter v pošasti, ki jo je preplezala v drugem poizkusu.

Obe smeri, ki potekata čez mogočno streho nad Osapsko jamo, imata enakih zgornjih 15 metrov smeri in še en nekoliko težji del. V preostalem delu gre za popolnoma različni liniji, v katerih pride do izraza plezalčeva vzdržljivost in iznajdljivost ter velika mera potrpežljivosti in izkušenj.

Vir in fotografija: Mina Markovič

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.