Mina Markovič kot prva ženska preplezala smer Waterworld (9a) v Ospu

Objavljeno: 31. Avgust 2020 - 20:35
Komentarji: 0 komentarjev
Mina Markovič v smeri Halupca 1979 (9a) - avtor: Luka Fonda

Konec preteklega tedna je Mini Markovič uspelo preplezati, v Pajkovi strehi velike osapske jame, težko smer Waterworld (9a). Gre za prvi ženski vzpon v tej smeri, ki jo v začetku leta 2014 kot prvi preplezal Klemen Bečan.

Potem, ko je Ptujčanka Mina Markovič leta 2015 postala kot prva Slovenka, s preplezano smerjo težavnosti 9a (smer La Fabela Pa La Enmienda (9a) v španski Sanata Linyi), ji je sedaj uspelo preplezati še smer Waterworld (9a) v vročih poletnih razmerah. Mina je kot osma, ki ji je uspelo preplezati omenjeno smer. Gre za več kot 50 metrov dolgo smer, ki ponuja veliko atraktivnega in težkega previsnega plezanja.

Tretja 9a za Mino

To je že tretja smer težavnosti 9a za Mino Markovič. V začetku meseca julija je uspela preplezati smer Halupca 1979 (9a), prav tako v veliki osapski jami v Ospu in prav tako prvi ženski vzpon v tej smeri.

Vir: Facebook profil Mina Markovič
Naslovna fotografija: Mina Markovič v smeri Halupca 1979 (9a) - avtor: Luka Fonda

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.