Mednarodni mladinski plezalni tabor v češkem peščenjaku

Objavljeno: 27. Marec 2019 - 14:46
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Anže Klarič; vir: Planinska zveza Slovenije

Mladinski plezalni tabor bo potekal na Češkem od 11. do 17. avgusta 2019. V soorganizaciji UIAA Youth Commission je med petimi državami organizatorkami tudi Slovenija (poleg Češke, Slovaške, Madžarske in Hrvaške).

Organizatorji tabora pripravljajo program, v okviru katerega se boste lahko preizkusili na enem izmed najbolj znanih območij plezanja v peščenjaku. Plezanje v peščenjaku zahteva posebno tehniko plezanja, velik poudarek je na uporabi trenja ter plezanju kaminov in poči. Udeleženci bodo skozi tabor spoznali in vadili to unikatno tehniko.

Udeleženci: ladi med 12. in 18. letom, člani Planinske zveze Slovenije. Udeleženci morajo biti sposobni samostojnega varovanja, plezanja z varovanjem od zgoraj (top rope) ter spuščanja po vrvi.

Termin: 11. do 17. avgust 2019

Lokacija: Ostrov u Tise, Češka

Nastanitev: kamp Autokemp. udeleženci bodo nastanjeni v majhnih bungalovih (udeleženci potrebujejo lastno spalno vrečo)

Vodstvo: za izvedbo programa bodo poskrbeli izkušeni inštruktorji ter lokalni vodniki

Oprema: plezalni pas, plezalni čevlji, čelada, varovalo, čelna svetilka, primerna oblačila za plezanje, toaletne potrebščine, čutara za vodo, osebna zdravila

Strošek: 160 € na osebo (celoten strošek tabora, vključno s prevozom)

Zavarovanje: Udeleženci morajo imeti sklenjeno nezgodno zavarovanje, zavarovanje stroškov reševanja v tujini, zavarovanje zasebne odgovornosti ter zdravstveno zavarovanje v tujini (kot člani PZS imate sklenjena vsa zavarovanja razen zadnjega, več informacij na clanarina.pzs.si.

Kontakt: Barbara Bajcer (PZS), barbara.bajcer@gmail.com; Magdaléna Jančíková (Češka planinska zveza), magda.jancikova@horosvaz.cz.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov mladinska.komisija@pzs.si ali na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, Ob železnici 30a, p.p. 214, 1001 Ljubljana in sicer najkasneje do 14. aprila 2019. Število mest je omejeno na 7, prednost bodo imeli udeleženci, ki bodo prej oddali prijavo.

Razpis in več informacij na www.theuiaa.org/youth. Več informacij bodo udeleženci dobili po koncu zbiranja prijav.

Vir: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.