Matjaž Zorko preplezal prvo (potrjeno) 8c!

Objavljeno: 23. April 2018 - 22:11
Komentarji: 0 komentarjev

O Matjažu Zorku smo na naši strani pisali že v prvem letu delovanja (leta 2010). Takrat nas je razveseljeval s smermi 8b.

Danes pa je do nas prišla novica, da je Štajerc iz Laškega (ki trenira na Balvaniji), v plezališču Sopota preplezal zelo previsno smer The Secret (8c). Opremil in kot prvi jo je leta 2011 preplezal njegov plezalni kamerad Jernej Kruder. Matjaž mu je pri opremljanju smeri pomagal.

The Secret je njegova do sedaj najtežja smer, njegova prva potrjena 8c. V The Secret je poskušal že velikokrat, tokrat (prvi obisk letos) pa mu je uspelo v tretjem poskusu.

Lansko jesen je Matjaž v Makedoniji, v plezališču Kadina reka preplezal novo smer. Za Letečo Berto je porabil 20 poskusov in predlaga oceno 8c. Če bo ocena potrjena, bo to njegova prva smer teh težav.

Plezališče Kadina reka, Makedonija.

Vir in fotografije: Matjaž Zorko.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.